Témák
Archívum
Ajánló
Ajánló
Fórum történései
Recept

Főtt sonka. 1 kis sonka (2,5 kg)

A füstölt sonkát jól lemossuk és annyi hideg vizet öntünk reá, hogy jól elfedje. Ha a tűzhelyen 45-60 percet főtt (minél nagyobb annál tovább), a főzőládába helyezzük, hol 4-5 órán át hagyjuk. Levében hüljön ki, így ízletesebb.

Előfőzés 45-60 perc. — Főzési idő 4-5 óra.

 

Főtt keménytojás

  • Vedd ki a hűtőből és engedd felmelegedni szoba hőmérsékletűre a tojásokat.
  • Tedd fel hideg vízben főni.
  • Ha bugyogni kezd, tedd 25 percre a főzőládába. (ha még nincs főzőládád, tedd a dunyha alá a lábossal együtt :))
  • Vedd ki a főzőládából és hűtsd le hideg vízzel

 

. Babfőzelék.

45 dkg bab 4 dkg zsír

6 dkg liszt  Fűszer

A babot előző nap megmossuk, éjjelen át langyos víz­ben áztatjuk. Reggel a vízzel együtt forraljuk fel, a vizet leöntjük (és új forró vízzel pótoljuk. így könnyebben emészthető.) Ha fél puhára főtt, a főzőládába helyezzük. Fél órával tálalás előtt hagymás rántással berántjuk. Forrni hagyjuk, 1 kanál ecetet adunk hozzá.

Előfőzés 30 perc. — Főzési idő 3-5 óra.

könyv borító

Rövidesen megrendelhető receptekkel!